Vrijwilliger Slachtofferhulp krijgt taakstraf voor ontucht

Print
Vrijwilliger Slachtofferhulp krijgt taakstraf voor ontucht

Afbeelding: iStock

Een 64-jarige oud-vrijwilliger van Slachtofferhulp heeft een taakstraf van honderdtwintig uur gekregen omdat hij ontuchtige handelingen heeft gepleegd met een cliënte (25) uit Heerlen.

De twee hadden in mei vorig jaar in de kelder van de woning van de vrouw twee keer samen een joint gerookt. Een keer heeft de hulpverlener zijn hand in de broek van de vrouw gestoken en haar onzedelijk betast, een dag later trok hij haar truitje omlaag en zoog hij aan haar borsten.

Appjes
Dat er meer tussen de twee speelden dan alleen een hulpverleningsrelatie is verder gebleken uit de whatsapp-berichten die beiden uitwisselden. "Ik ben zo gek op je dat ik met niet kan beheersen”, en  "Ik ben erg opgewonden als ik stoned ben, zeker met jou naast me”, schreef hij aan haar.

Zwaar
De rechtbank in Maastricht rekent het de man zwaar aan dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn positie als hulpverlener van Slachtofferhulp. Maar ook neemt de rechtbank in acht dat de man zijn vrijwilligerswerk is kwijtgeraakt, dat hij sindsdien lichamelijke klachten heeft en dat de Heerlense vrouw ook met hem contact heeft gezocht.    

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen