Matthäus Passion Venlo van Martinuskerk naar Maaspoort

Print
Matthäus Passion Venlo van Martinuskerk naar Maaspoort

Afbeelding: De Limburger

Na vijf jaar verhuist de uitvoering van de Matthäus Passion weer naar Theater De Maasport in Venlo. Sinds 2013 was het meesterwerk van Johann Sebastian Bach in de Martinuskerk te bewonderen.

Maar telkens bleven er klachten van bezoekers over parkeerproblemen op Goede Vrijdag, een Duitse dag in Venlo. Uit jaarlijkse onderzoeken is ook gebleken dat niet alle bezoekers de lange pauze lunchpauze van pakweg anderhalf uur waardeerden.

Stad in
Een groep bezoekers koopt jaarlijks een kaart die ook recht geeft op een lunch in De Maaspoort. Mensen die daarvoor niet kiezen, moeten dan maar de stad in. Bovendien is het zicht in de monumentale kerk alleen goed voor degenen die in het middenschip zitten en geen last hebben van de kerkpilaren. Wie aan de zijkant zit, moet het doen met beeldschermen.  

Tevredenheid
Al met al reden voor  De Maaspoort, philharmonie zuidnederland, de Stichting Venlo Klassiek en Lionsclub Venlo te besluiten niet meer door te gaan in de kerk. "We hebben gasttevredenheid hoog in het vaandel," zegt Marie-Christine Adams van De Maaspoort.

En dus keert de Matthäus Passion op 30 maart 2018 vanaf 19.00 uur terug in het theater. Ook deze uitvoering zal weer geëvalueerd worden, maar Adams verwacht dat de muzikale uitvoering rond het lijdensverhaal van Jezus de komende jaren in De Maaspoort blijft.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje