Chef waterskibaan beste deejay Nederland

Print
Chef waterskibaan beste deejay Nederland

Afbeelding: ED/Michel Zoeter

Sevenum - Overdag runt ze een waterskibaan op recreatiepark De Schatberg in Sevenum, in de avonduren draait Cynthia Lacle uit Someren muziek in haar eigen studio. Afgelopen weekend Nederlands kampioen dj-en in de categorie 'dance en trance'

Ze trad vooralsnog alleen op tijdens kleinere feestjes en voor bekenden, maar ze droomt groot. Ooit wil ze de waterski's opbergen en op Mysteryland staan. "Als ik er veel tijd en moeite in blijf stoppen dan kan het zeker lukken."

Hobby
Lacle is sinds 2012 actief als hobby-diskjockey. Ze volgde een cursus in Eindhoven en was meteen verslaafd. Sindsdien draait ze iedere avond plaatjes bij haar thuis in Someren. Lang blijft het bij hobbyen, tot ze een advertentie over het NK in het bekende vaktijdschrift DJ Mag ziet staan. Ze schrijft zich in. Lacle presteert verreweg het beste in de voorrondes en consolideert haar plek in de finale, waar twee dj's net iets beter presteren. De Somerense pakt de titel in de categorie dance en trance en wordt overall gezien tweede. 

Produceren
Is haar naam in de wereld nu gevestigd? "Ik ga me nu wel inschrijven bij een gespecialiseerd bureau. Verder ben ik ook bezig met het produceren van muziek, maar dat is een stuk moeilijker. Dan begin je echt vanaf nul en moet je zelf zorgen voor goede beats, de zang etc..." Haar grote voorbeeld is dj Hardwell uit Breda. Met name vanwege zijn opbouw van een set en zijn manier van inspelen op het aanwezige publiek, zegt ze. "Publiek moet goed los kunnen gaan op een beat en daar passen dance en trance het beste bij."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje