Geen Venlose nieuwjaarsduik in de Maas

Print
Geen Venlose nieuwjaarsduik in de Maas

Afbeelding: Lé Giesen

Tegelen - Organisatie Venlo Stormt schrapt de Venlose nieuwjaarsduik. Aanleiding is het besluit de Maas te schrappen uit Venlo Stormt naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tijdens de laatste editie. “Dan kun je niet mensen de Maas in laten duiken op nieuwjaarsdag”, zegt Dennis Mees voorzitter van Venlo Stormt tegen De Limburger.

In het stukje Maas bij de Maasboulevard wordt sinds 2015 een nieuwjaarsduik georganiseerd. Dat is ook het stuk rivier waar het tijdens Venlo Stormt deze zomer misging. “In vergelijking met andere nieuwjaarsduiken waarbij deelnemers het water inrennen, wordt bij de nieuwjaarsduik in Venlo de Maas ingesprongen. Daar voelen we ons als organisatie niet meer prettig bij.” De deelnemers die zich al voor de nieuwjaarsduik hadden ingeschreven hebben inmiddels bericht ontvangen dat het evenement niet meer doorgaat. Jaarlijks trok de Venlose nieuwjaarsduik enkele tientallen deelnemers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen