Wereldberoemde clown Slava komt met 'Snowshow' naar Heerlen

Print
Wereldberoemde clown Slava komt met 'Snowshow' naar Heerlen

Afbeelding: Theater Heerlen

De Russische clown Slava (67) is volgend jaar weer in Heerlen, zo meldt het theater in de stad.

Van 12 tot en met 16 september voert hij er zijn ‘Snowshow’ op. De komst van de voorstelling van volgens het theater ‘de beste clown ter wereld’ is het resultaat van een samenwerking tussen Cultura Nova (de show is twee weken na het festival te zien), Parkstad Limburg Theaters en Stadsschouwburg de Harmonie van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. In die stad is de show van 5 tot en met 9 september te bekijken.

Miljoenen toeschouwers
De voorstelling van Slava Polunin werd in Heerlen voor het laatst opgevoerd in 2015, de Letse violist en dirigent Gidon Kremer vergezelde hem toen. Sinds de première in 1994 is de show duizenden keren gespeeld in honderden steden in tientallen landen met volgens het gezelschap miljoenen toeschouwers.

Première
Heerlen tekende in 2003 voor de Nederlandse première bij de tijdelijke sluiting van het theater. De voorstelling staat erom bekend dat het publiek wordt betrokken bij de show via grote ballen in de zaal, spinnenwebben en bakken vol (nep)sneeuw. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen