Laura de Vaan verkozen tot beste sporter met beperking

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Laura de Vaan (handbike) is maandagvond verkozen tot beste Limburgse sporter met een beperking. De 37-jarige De Vaan, opgegroeid in Heythuysen en Horn, liet Sam Schröder (rolstoeltennis) en Nicole den Dulk (paradressuur) achter zich.

De Vaan kreeg de prijs uit handen van gedeputeerde Ger Koopmans. Ze won dit jaar het eindklassement van de wereldbeker en pakte tweemaal zilver op het WK (wegrit en tijdrit). De Vaan viel op haar zestiende van de trap waarbij ze posttraumatische dystrofie opliep en niet zonder rolstoel kan sporten.

Vakjury
De Limburgse sportprijzen, uitgereikt in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade, zijn een initiatief van de provincie Limburg. De verkiezingen worden voor de helft bepaald door de vakjury en voor de helft door het publiek. Stemmen kon tot 9 december. Bij gelijke stand weegt de stemming van de juryleden zwaarder. De jury bestaat onder meer uit Sharon Walraven, Sef Vergoossen en Jan Krekels en afgevaardigden van De Limburger, L1, Huis voor de Sport Limburg en Topsport Limburg.