Weert krijgt nieuwe mbo-horecaopleiding in restaurant

Print
Weert krijgt nieuwe mbo-horecaopleiding in restaurant

Foto ter illustratie. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Gilde Opleidingen start in augustus 2018 een nieuwe mbo-horecaopleiding, in Weert. De kans is groot dat het klaslokaal bij Hostellerie Munten wordt ingericht.

Dit hebben projectleider Gini Peters van Gilde Opleidingen en eigenaar Richard Munten gisteren bekendgemaakt. De vraag naar goed horecapersoneel is erg groot.

Volgens Gilde vertrekken er zo’n 250 mbo-studenten uit de regio Midden-Limburg voor hun opleiding naar Eindhoven. "Die willen we graag hier houden", zegt Peters. "Want de regio heeft goed horecapersoneel hard nodig."

Probleem
Mbo-horecaopleidingen zijn er nu alleen in Venlo en Heerlen. "Weert timmert met leisure, vrijetijdsbesteding en horeca erg aan de weg. Iedereen heeft hetzelfde probleem, dus hebben we een nieuw concept bedacht", legt Peters uit. "Het gaat om gepersonaliseerd leren, waarbij de leerling in een week bepaalde taken af moet hebben."

In de ochtenden is instructie en begeleiding van de opdrachten en in de middag praktijk op locatie, zoals bijvoorbeeld bij de Weerterbergen, Golden Tulip, Brasserie Antje van de Statie, Kinderpretland of Hostellerie Munten. Maandagochtend is daar overleg over geweest tussen Gilde Opleidingen en enthousiaste Weerter ondernemers.

Driejarig
Gilde Opleidingen heeft een eigen locatie in Weert, maar daar zijn geen horecavoorzieningen en er is waarschijnlijk te weinig plek. Vandaar de optie om voor de aankomende eerstejaars – naar verwachting zo’n 15 tot 20 leerlingen -  een lesvoorziening te maken bij Munten. Het gaat om de driejarige opleidingen brede hospitality, inclusief gastheerschap, leisure en travel (niveau 3) en manager ondernemer horeca (niveau 4).

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje