Lieke Martens Limburgs sportvrouw van het jaar

Print
Lieke Martens Limburgs sportvrouw van het jaar

Afbeelding: ANP/Koen van Weel

Het zal weinigen verrassen: Lieke Martens is maandagavond verkozen tot Limburgs sportvrouw van het jaar. De voetbalster uit Nieuw Bergen, die dit jaar internationaal doorbrak, liet Demi Schuurs (tennis) en schoonspringster Inge Janssen achter zich.

Martens, niet aanwezig om de prijs uit handen van Roger Reijners in ontvangst te nemen, werd dit seizoen Europees kampioen met het Nederlands team en werd uitgeroepen tot beste speelster van Europa én van de wereld. Bovendien maakte ze de overstap van FC Rosengard naar FC Barcelona. Schuurs, zus van voetballer Perr Schuurs, haalde dit jaar onder meer de derde ronde in het dubbelspel van Wimbledon. Janssen pakte een bronzen medaille op het EK.

De Limburgse sportprijzen, uitgereikt in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade, zijn een initiatief van de provincie Limburg. De verkiezingen worden voor de helft bepaald door de vakjury en voor de helft door het publiek. Stemmen kon tot 9 december. Bij gelijke stand weegt de stemming van de juryleden zwaarder. De jury bestaat onder meer uit Sharon Walraven, Sef Vergoossen en Jan Krekels en afgevaardigden van De Limburger, L1, Huis voor de Sport Limburg en Topsport Limburg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen