Moordverdachte Maastricht betrokken bij eerder steekincident

Print
Moordverdachte Maastricht betrokken bij eerder steekincident

Afbeelding: Focus 22

De 37-jarige Syriër Osama I., die ervan wordt verdacht donderdagavond twee landgenoten in Maastricht te hebben doodgestoken, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij minstens één steekincident eerder dit jaar.

Op 20 januari werd hij aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij zou toen een man hebben neergestoken op de Criekenput in Maastricht.

Doodgestoken
Donderdagavond werden binnen een kwartier een 46-jarige man in de Botsaartstraat in Malpertuis en een 56-jarige vrouw in de Joseph Postmesstraat in Caberg doodgestoken. Beiden zijn afkomstig uit Syrië. Ook de 21-jarige dochter van de vrouw en een 50-jarige buurtbewoner die te hulp was geschoten raakten gewond. Even later kon Osama I. worden aangehouden in het Turks cultureel centrum aan de Weustenraadstraat. Ook hij was gewond en werd na zijn aanhouding naar het ziekenhuis gebracht. Dat kon hij vrijdag verlaten en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels verhoord, zegt een woordvoerster van de politie. De beide andere gewonden zijn inmiddels ook uit het ziekenhuis ontslagen.

Tolk
Over enig motief is nog geen enkele duidelijkheid. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat, Jules Heemskerk. Deze heeft met behulp van een tolk met zijn cliënt kunnen spreken, maar wil over de inhoud van de gesprekken niets kwijt. Hij heeft de man eerder dit jaar bijgestaan in een andere strafzaak, bevestigt hij, maar over de inhoud hiervan wil hij evenmin iets zeggen. Ook niet of het gaat om het steekincident aan de Criekenput.

De lichamen van de dodelijke slachtoffers, waarop sectie wordt verricht, zijn nog niet vrijgegeven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen