Cartoonist ongevraagd wakker gebeld door Giel Beelen: 'Laat me met rust, lul'

Print
Cartoonist ongevraagd wakker gebeld door Giel Beelen: 'Laat me met rust, lul'

Afbeelding: De Limburger/ ANP

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer werd dinsdagmorgen onaangenaam verrast toen hij de telefoon opnam.

Aan de andere kant van de lijn hing Radio Veronica-dj Giel Beelen, die de Maastrichtse tekenaar live wat vragen wilde stellen over de rel rond zijn cartoon over Erdogan. 

Slapen
Oppenheimer had om acht uur in de ochtend overduidelijk geen trek in een gesprekje. Beelen probeerde het nog opgewekt: "We leven ontzettend met je mee. Ik ben blij dat je eigenlijk nog de telefoon opneemt." Maar de cartoonist wimpelde hem resoluut af: "Op dit moment wil ik vooral nog lekker even slapen." Beelen probeerde het vervolgens nog een keer: "Heb je spijt van de cartoon, wil ik even weten?" Opnieuw kreeg de Veronica-dj nul op het rekest: "Nee, ik heb wel spijt dat ik heb opgenomen. Doei."

Strijd
Op Twitter kwam Oppenheimer later nog even terug op het voorval. "Om 8 uur ongevraagd wakker gebeld door ene 'Giel' met een veel te opgewekte radiostem. Laat me met rust, lul." Beelen neemt het hem niet kwalijk: "Zoals gezegd: succes met de strijd", antwoordde de dj. 

Erdogan
Ruben L. Oppenheimer is in het nieuws vanwege een oude spotprent van Recep Tayyip Erdogan, die hij op Twitter postte. De Turkse president ziet er de lol niet van in en eist dat het sociale medium de tekening weghaalt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee