Verslagenheid in kamp Van Rey en Van Pol

Print
Verslagenheid in kamp Van Rey en Van Pol

Afbeelding: ANP

De uitspraak van het hof woensdagmiddag betekent een flinke streep door de rekening van de oud-wethouder van Roermond Jos van Rey en zijn bevriende projectontwikkelaar Piet van Pol.

Van Rey kreeg een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden opgelegd. Van Pol een geldboete van 40.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden.

Tinten grijs
"Ik bestrijd dat sprake is van een zwaardere straf", zegt Gitte Stevens. De advocaat van Van Rey spreekt van een 'andersoortige straf'. "Al vind ik de uitspraak van het hof minder te begrijpen dan het vonnis van de rechtbank. Er bestaan kennelijk geen tinten grijs meer", voegt Stevens daar nog aan toe. 

OM
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan de woorden van advocaat Stevens niet volgen. "Als zij het zo willen zien, moeten ze dat vooral doen. Wij zien dit niet als een lichtere straf. Dit is een zwaarder signaal."

Van Pol
Peer Szymkowiak, de raadsman van Van Pol wil eerst goed gaan nadenken voordat hij reageert. "De uitspraak is hard aangekomen. Ik heb geen goed woord over voor het arrest, dus laat ik maar niks zeggen", foetert hij tegen De Limburger.

'Niet blij'
Dirk Franssen, vicefractievoorzitter van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) is ook 'niet blij'. "Alles wat Van Rey deed, was in het belang van de stad Roermond. De uitspraak is geen reden voor LVR om maatregelen te nemen. Maar je kunt je wel afvragen als politicus of je vrienden mag hebben."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →