Roermond laat met veroordeling Van Rey ‘moeilijke periode achter zich’

© ANP/Lex van Lieshout

Nu oud-wethouder Jos van Rey ook door het hof is veroordeeld voor corruptie, kan Roermond een moeilijke periode met heftige emoties achter zich laten.

Jule Peeters

Dat schrijft de gemeente in een verklaring.

ErnstigerHet college voelt zich gesterkt door de uitspraak die het hof woensdag heeft gedaan. "Het vonnis bevestigt voor ons dat de stappen die wij de afgelopen jaren hebben gezet, om te voorkomen dat de stad nog eens meegetrokken wordt in een dergelijk proces, nodig zijn geweest. Op die lijn gaan we door."

De gemeente constateert dat in hoger beroep meer feiten zijn bewezen en feiten ernstiger worden veroordeeld dan in eerste aanleg. "Met dit vonnis geeft het gerechtshof aan wat kan en wat niet kan. Als persoonlijke en zakelijke belangen teveel door elkaar lopen, ondermijnt dat het vertrouwen in en het functioneren van het openbaar bestuur."

AfkeurNamens de zes coalitiepartijen in Roermond spreekt CDA-voorman Marc Breugelmans in een schriftelijke verklaring 'nogmaals en met nog meer overtuiging dan eerder zijn afkeur uit over de geconstateerde feiten'.

Na de veroordeling door de rechter in juli vorig jaar riep de coalitie Van Rey op om af te treden als raadslid. Daar staan de partijen nog steeds achter. Breugelmans: "Een groot bestuurder weet wat hem te doen staat in het belang van iedereen die onze stad lief heeft." Vicefractievoorzitter van de LVR Dirk Franssen heeft al bekendgemaakt dat, ook nu er een nieuwe uitspraak ligt, er geen maatregelen getroffen worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal