Winants kreeg honderden telefoontjes van burgemeesters uit het hele land

Print
Winants kreeg honderden telefoontjes van burgemeesters uit het hele land

Luc Winants. Afbeelding: Harry Heuts

Brunssum - Scheidend burgemeester Luc Winants van Brunssum heeft veel warme bijval gekregen van collega's uit het hele land.

Meer dan honderd burgemeesters namen contact met Winants op om hem een hart onder de riem te steken, nadat hij begin december besloot op te stappen in de affaire rond de in opspraak geraakte wethouder Jo Palmen.

Steun
Dat zei Winants in een gesprek met het ANP, vooruitlopend op zijn afscheidsreceptie vrijdagmiddag in Brunssum. "De burgemeesters staan achter mij, ik voel me door hen gesteund'', aldus Winants. "Veel van hen laten weten: het is heel goed wat je deed, hier moeten we mee aan de slag."

Grens
Winants trad af toen een meerderheid van de raad weigerde wethouder Palmen weg te sturen na een voor Palmen vernietigend integriteitsrapport. Winants stond machteloos en trad af. "Hier werd een grens overschreden'', zegt hij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen