De Limburger komt met gids voor het goede leven

We gaan iets nieuws doen! Na ruim twintig jaar vervangen we het dagelijkse krantenkatern Scala door Leef!. Die bijlage wordt jouw gids voor het goede leven en ook online zul je hier steeds meer over vinden.

Vanaf morgen vervangt Leef! het katern Scala in De Limburger. In de gids voor het goede leven is veel aandacht voor eten, drinken, uitgaan, cultuur, het Limburgse leven en showbizz. We praten je bij over die spraakmakende voorstelling in het theater, een concert van een opkomend bandje, die nieuwe film waarover iedereen het heeft, een goed menu in een mooi restaurant en dat monument waar je altijd langs fietst maar tot nu toe niet snel van dichtbij hebt bekeken.

Chocomousse van De Limburger
Het uitroepteken achter Leef! staat er niet voor niets. We willen je namelijk inspireren om erop uit te trekken, op ontdekkingstocht te gaan door de eigen provincie of misschien wel daarbuiten. Al kan die tocht ook best op je beeldscherm, telefoon of televisie plaatsvinden. Heb je al gehoord over die nieuwe film op Netflix of die bijzondere documentaire op tv?

Leef! wordt zogezegd de chocomousse van de krant. Even geen aandacht voor zwaarmoedige onderwerpen, nare berichten of problemen die geen oplossingen lijken te kennen. Liever sturen we je met Leef! vol enthousiasme met een goed gevoel de dag in.

Vanaf morgen voegen we de vertrouwde cultuurpagina’s en onderwerpen over het Limburgse leven samen in het nieuwe katern. Een aantal van de huidige Scala-rubrieken, zoals Je hebt ’t niet van mij, UitWandelen en UitFietsen en tv-recensies, verhuizen mee naar Leef!. Andere populaire trekkers als Pronto en Mens & Natuur zijn voortaan te vinden in de wekelijkse Horizon-bijlage op zaterdag.

Column Leon Verdonschot
Uiteraard is er veel aandacht voor nieuwe formules. Zo introduceren we een wekelijkse restaurantrecensie waarbij culinair journalist Ray Simoen een horecagelegenheid op de grill legt en duiken we wekelijks op bij feestjes en partijen op zoek naar een vleugje Limburgse glamour.

Journalist Leon Verdonschot zal elke maandag in een column voor een portie rock-’n-roll tekenen. Wekelijks vertellen lezers je het verhaal achter hun kunstwerk op het lijf of boven de bank. Ze praten je bij over de film die zij onlangs zagen en fantastisch of juist afschuwelijk vonden.

Dieter Koblenz
Spraakmakend belooft ook de rubriek te worden waarin Dieter Koblenz, Eddy Wannabe en De Knöppele een parade aan Limburgse artiesten met een knipoog het hemd van het lijf vragen. Verder is er op vrijdag ruim baan voor een goed gesprek met een kopstuk dat het goede leven in de praktijk brengt.

We hopen dat je na het lezen van Leef! in de startblokken staat om zelf het goede leven te (her)ontdekken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee