OM in hoger beroep tegen vrijspraak NS-top in fraudezaak

© iStock

Het Openbaar Ministerie gaat beroep aantekenen tegen de vrijspraak van vijf voormalig directeuren van de NS en zijn dochterbedrijven. Dat heeft een woordvoerster aan De Limburger laten weten.

Paul Bots

Of in alle zaken beroep wordt aangetekend, is nog niet bekend. Ook bekijkt het OM nog op welke punten beroep wordt aangetekend.

CelstraffenDe rechtbank in Den Bosch sprak donderdag zeven verdachten in de NS-fraudezaak vrij. Ze stonden voor de rechter op verdenking van valsheid in geschrifte, omkoping en het lekken van bedrijfsgeheimen. Justitie had in de zaak celstraffen geëist tegen voormalig NS-directeur Timo Huges (12 maanden), oud-directeur Jeff Hoogesteger van NS-dochter Abellio en oud-Veoliadirecteur René de Beer.

De rechtbank stelde echter dat van omkoping en valsheid in geschrifte geen bewijs is. Over het lekken van bedrijfsgeheimen sprak de rechter zich niet uit. Justitie werd niet-ontvankelijk verklaard omdat er met een proces-verbaal was gerommeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal