OM in hoger beroep tegen vrijspraak NS-top in fraudezaak

Print
OM in hoger beroep tegen vrijspraak NS-top in fraudezaak

Afbeelding: iStock

Het Openbaar Ministerie gaat beroep aantekenen tegen de vrijspraak van vijf voormalig directeuren van de NS en zijn dochterbedrijven. Dat heeft een woordvoerster aan De Limburger laten weten.

Of in alle zaken beroep wordt aangetekend, is nog niet bekend. Ook bekijkt het OM nog op welke punten beroep wordt aangetekend.

Celstraffen
De rechtbank in Den Bosch sprak donderdag zeven verdachten in de NS-fraudezaak vrij. Ze stonden voor de rechter op verdenking van valsheid in geschrifte, omkoping en het lekken van bedrijfsgeheimen. Justitie had in de zaak celstraffen geëist tegen voormalig NS-directeur Timo Huges (12 maanden), oud-directeur Jeff Hoogesteger van NS-dochter Abellio en oud-Veoliadirecteur René de Beer.

De rechtbank stelde echter dat van omkoping en valsheid in geschrifte geen bewijs is. Over het lekken van bedrijfsgeheimen sprak de rechter zich niet uit. Justitie werd niet-ontvankelijk verklaard omdat er met een proces-verbaal was gerommeld. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen