Roda bekert verder ondanks povere vertoning tegen amateurs

Print
Roda bekert verder ondanks povere vertoning tegen amateurs

Afbeelding: Orangepictures

Roda JC heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

De ploeg had een zware kluif aan de amateurs van VVSB, maar stapte na negentig minuten met 1-0 van het mistige veld in Noordwijkerhout. 

Schahin
Dani Schahin nam het enige doelpunt in de wedstrijd voor zijn rekening. De spits speelde een positieve en negatieve hoofdrol. Hij was matchwinnaar, maar bracht zijn ploeggenoten ook in de problemen door een onnodige rode kaart kort na zijn treffer. Daardoor was het billenknijpen tot de laatste seconde voor Roda, dat het opstekertje met het bereiken van de kwartfinale goed kan gebruiken.

Klusje
Waar VVV en Fortuna in het bekertoernooi te maken kregen met de top-drie van het vaderlandse topvoetbal, leek de opdracht van Roda JC hooguit een klusje: opponent VVSB mag zich nog net tot de beste vijftig clubs rekenen. Een middenmoter uit de tweede divisie, niet meer, niet minder. Maar wel een met een voor de Limburgers verraderlijke reputatie: die van cupfighter. Twee jaar geleden strandde de ploeg uit Noordwijkerhout pas in de halve finale tegen FC Utrecht en afgelopen seizoen was in de achtste finale uitgerekend Volendam struikelblok, dat toen nog onder leiding van Robert Molenaar stond.

Waarschuwing
Die Roda-coach had vooraf dan ook gewaarschuwd voor de kracht van de thuisploeg, die in de competitie stroef draait maar in het bekertoernooi extra krachten lijkt vrij te kunnen maken. De manschappen van Molenaar leken de waarschuwende woorden van hun trainer aanvankelijk ter harte te hebben genomen. Gustafson stichtte al in de beginfase na een fraaie combinatie gevaar, maar zag zijn schot gekeerd door VVSB-doelman Valk.

Nonchalance
Daarna sloop er nonchalance in het spel van Roda. Simpele passes kwamen niet meer op de plaats van bestemming aan, terwijl niemand het voortouw nam de troepen tot de orde te roepen. De thuisploeg wierp de schroom steeds meer van zich af, maar het ontbrak aan geluk en raffinement om opnieuw voor een verrassing te zorgen.