Festival Bruis keert terug, maar op nieuwe plek

© De Limburger/Harry Heuts

Het Maastrichtse popfestival Bruis keert volgend jaar terug in het eerste weekeinde van september. De organisatie heeft als locatie het Frontenpark bij de gashouder op het oog.

Ronald Colée

Dat hebben wethouder Bert Jongen (D66, Cultuur) en artistiek directeur Wim Smeets van de Muziekgieterij donderdag bekendgemaakt.

Het festival, in 2007 begonnen op de Markt in Maastricht en daarna verhuisd naar het Kompeterrein naast het politiebureau, sloeg dit jaar - na tien edities - een jaar over.Verbouwing"De regelgeving en maatregelen die we op het Kompeterrein moesten treffen, waren niet meer te doen”, zegt Smeets. "Toen het team dat Bruis organiseert ook nog de verbouwing van de Muziekgieterij op zijn bordje kreeg, werd het helemaal onmogelijk." Het ‘nieuwe’ festival blijft Bruis heten en gaat op de oude voet verder, met een mix van aanstormende bands, internationale topacts en jong talent van Kumulus, Marres, Intro in Situ en het conservatorium.

LocatieDe locatie staat nog niet vast, maar Smeets aast op het Frontenpark bij de gashouder. „Vanwege de ligging dicht bij de Muziekgieterij is dat het meest praktisch.”

De datum is wel al bekend: het eerste weekeinde van september. "We zijn nog in gesprek met subsidieverstrekkers, maar het is ons plan om er weer echt een familiefestival van te maken. Dat betekent gratis entree."