Ten Hag moet bij Ajax Keizer opvolgen

© Pro Shots

Ajax wil Erik ten Hag als opvolger van Marcel Keizer, die donderdag werd ontslagen.

Ard Schouten

De 47-jarige Tukker moet wel worden afgekocht omdat hij bij Utrecht nog een tot medio 2020 doorlopende verbintenis heeft. Bronnen bij FC Utrecht bevestigen dat er rekening wordt gehouden met een vertrek van de hoofdtrainer.

Goede bekendeTen Hag is een goede bekende van Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax. Overmars haalde Ten Hag in 2012 naar Go Ahead Eagles. De oefenmeester heeft bij FC Utrecht een vertrekclausule van 700.000 euro in zijn contract staan.

AssistentTen Hag nam in de Domstad 2,5 jaar geleden het stokje over van Robby Alflen. Hij kwam over van het tweede team van Bayern München. In Nederland loodste hij Go Ahead Eagles in 2012-13 verrassend naar de eredivisie voordat hij naar Duitsland vertrok. In ons land was de 47-jarige Tukker eerder actief als assistent bij FC Twente (2006-2009) en PSV (2009/2012), beide periodes onder Fred Rutten.

BekerfinaleIn zijn eerste seizoen in Utrecht loodste hij de club, die hij ook als speler diende, naar een vijfde plaats. Utrecht plaatste zich ook voor de finale van de KNVB-beker, die werd verloren van Feyenoord. Afgelopen seizoen werd Utrecht vierde en pakte het een Europees ticket.

Ajax werd uitgeschakeld door FC Twente in de achtste finales van de KNVB-beker. Donderdag werden Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp opzij geschoven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee