Gemeente betaalt mee aan kinderfeestje

© iStock

Kinderen in Echt-Susteren die onder de armoedegrens leven krijgen binnenkort van de gemeente een voucher van 150 euro om een kinderfeestje te kunnen geven.

Rik van Hulst

Deze is te verzilveren bij onder meer zwembad In de Bandert en speeltuin De Ballon. Het college van B en W heeft het idee, dat eerder in de raad werd voorgesteld door CDA-raadslid Marjo van Helvert, deze week overgenomen.

KledingdagOok is besloten dat er een ‘kledingdag’ komt waar kinderen bij de Kledingbank Limburg wat kunnen kopen. Verder maakt de gemeente het mogelijk om kinderen met een leerachterstand ­bijles te laten volgen.

In totaal kunnen zo’n vijfhonderd kinderen gebruikmaken van de regelingen, vertelt wethouder Geert Frische. "Aanvankelijk worstelden we ermee hoe we de Klijnsma-gelden van ruim een ton zouden inzetten. We wilden het wegzetten zodat het ook echt bij de kinderen komt. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn."

Via een flyer, die via de scholen wordt verspreid, worden bewoners binnenkort geïnformeerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee