Bitcoinkoers zakt in: min 24 procent

© iStock

De koers van de digitale munt bitcoin is de afgelopen 24 uur sterk gedaald met maar liefst 24 procent. De verwachting is dat die daling de komende week verder door zal zetten.

AD

De bitcoinkoers schoot de afgelopen 24 uur onder de 13.000 dollar. Dit, terwijl de koers vorige week nog tot boven de 18.000 dollar steeg. Op zijn hoogtepunt dit jaar was de cryptomunt zelfs meer dan 19.000 dollar waard. Reality checkVolgens beursexpert Stephen Innes, verantwoordelijk voor de beurshandel in Azië voor Oanda Corporation, is dit een reality check voor investeerders. "De kern van de zaak is dat er een waanzinnige vraag was naar coins met een beperkt aanbod, die ertoe heeft geleid dat onervaren investeerders zijn ingestapt."

ConcurrentTerwijl de bitcoin daalt, lijkt Bitcoin cash juist een sterkere concurrent voor de oorspronkelijke cryptomunt te worden. Deze werd deze week toegevoegd aan het aanbod van beurshandelaar Coinbase. Banken zien ondertussen ook kansen. Zo maakt Goldman Sachs plannen om zelf te gaan handelen in cryptomunten.De Autoriteit Financiële Markten riep consumenten eerder deze maand al op om vooral niet hun kerstbonus in bitcoins te steken. Het risico zou te groot zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee