Beeld van Mannetje Poep moet overlast Weert bestrijden

© Jeroen Kuit

In een poging overlast van hondenpoep tegen te gaan, krijgt Weert een driedimensionale versie van Mannetje Poep.

Pieternel Kellenaers

De ergernis over hondenpoep prijkt standaard op nummer 1 als mensen naar hun frustraties wordt gevraagd. Rim Beckers (48) in Altweerterheide denkt er wat aan te kunnen doen met het door hem ontworpen Mannetje Poep. Op de tekening is een hurkende hondenbezitter te zien, terwijl niet zijn huisdier maar hijzelf in het gras poept. Het idee is nu dit ontwerp uit te voeren in een 1 meter hoog 3D-beeld van polyester.

Manneken PisHet Mannetje Poep, met een knipoog naar Manneken Pis in Brussel maar dan op z’n Nederlands geschreven, is gebaseerd op een eerder plaatje dat Beckers tekende van een poepende man met hond. Deze tekening is op verzoek van de dorpsraad in zijn woonplaats Altweerterheide vier jaar geleden al als No Shit-bord op zo’n tien plekken in het kerkdorp gezet.

Beckers, in het dagelijks leven behalve cartoonist ook illustrator en grafisch vormgever, heeft rond Mannetje Poep een totaalplan bedacht. Op het achterwerk van het mannetje komt namelijk een QR-code waarmee voorbijgangers uitleg op hun smartphone kunnen krijgen over het lokale hondenpoepbeleid. "Wethouder Paul Sterk heeft al toegezegd een gedicht te maken."

HufterproofWethouder Geert Gabriëls omarmt het plan van Rim Beckers en wil zo’n 15.000 euro vrijmaken om het uit te voeren. Oorspronkelijk zou het beeld van wijk naar wijk verhuizen maar verplaatsing blijkt te kostbaar omdat het beeld hufterproof moet worden verankerd. Waar het nu komt te staan, is nog niet bekend.

Het duurt volgens Beckers tien weken voor het beeld klaar is dus het wordt in het voorjaar geplaatst. "Hopelijk wordt het net zo’n populaire selfiespot als de letters ROER met een mond tegenover het station in Roermond."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee