Tuchtcommissie blijft bij schorsing Steijn

© Ermindo Armino

Maurice Steijn is door de tuchtcommissie van de KNVB veroordeeld tot drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De trainer van VVV-Venlo krijgt de straf voor zijn gedrag in de door zijn ploeg met 4-1 verloren bekerwedstrijd van woensdag tegen PSV.

ANP

Steijn gaat niet in beroep tegen het besluit van de tuchtcommissie. Dat betekent dat hij zondag in de laatste wedstrijd van het jaar tegen Heracles Almelo én in de wedstrijd tegen ADO na de winterstop moet toekijken.WoedeSteijn reageerde in de blessuretijd van de eerste helft woedend op de gelijkmaker van PSV. Volgens de Haagse trainer hadden de Eindhovenaren ten onrechte een vrije trap gekregen. Doordat Steijn bleef protesteren, moest hij na de rust op de tribune plaatsnemen.OordeelDe aanklager betaald voetbal kwam donderdag met een schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. VVV en Steijn vonden die straf buitenproportioneel en gingen er niet mee akkoord. Steijn verscheen donderdagavond voor de tuchtcommissie om zijn verhaal te doen, maar de tuchtcommissie kwam tot hetzelfde oordeel."Hoewel de VVV-trainer zijn excuses aan de arbitrage heeft aangeboden, liet hij zich in televisie-interview(s) na de wedstrijd opnieuw negatief uit over de arbitrage. Dit en het feit dat Steijn nog een strafkaart heeft openstaan, met hierop een zelfde soort overtreding, heeft de tuchtcommissie meegenomen in het bepalen van de straf", luidt het oordeel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee