PVV-lijsttrekkers bekend: deze drie moeten het gaan doen in Limburg

© PVV

Voorzitter Robert Housmans van de Statenfractie van de PVV wordt de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen.

Jule Peeters

Dat maakte Housmans vrijdagochtend bekend. In Maastricht staat kunstenaar en schoonmaker René Betsch op plek 1 voor de PVV. Geert Wilders liet donderdag al weten dat Statenlid Donald Fijnje in Venlo de lijst aanvoert.

Gekwalificeerde kandidatenDe PVV doet in drie Limburgse gemeenten mee aan de verkiezingen van maart 2018. Dat zijn er minder dan gehoopt en verwacht. In Kerkrade en Stein is het niet gelukt om voldoende "gekwalificeerde kandidaten" te vinden, licht Housmans toe. Voor die gemeenten had de PVV een "aardige club" bij elkaar, "maar het waren er niet genoeg." Voor Heerlen en Landgraaf had de PVV rekening gehouden met uitstel van de verkiezingen door de geplande herindeling. Na het afblazen van die fusie is met man en macht geprobeerd alsnog met een goede kandidatenlijst te komen. Het bleek "te ambitieus" om dat in die korte tijd voor elkaar te krijgen, aldus de 43-jarige Housmans.

BetschDe voorzitter van de Statenfractie heeft al vijf jaar ervaring als raadslid in Sittard-Geleen. Hij vertrok bij de Stadspartij, toen duidelijk werd dat hij in 2015 op de kandidatenlijst stond voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. René Betsch (48) is actief als medewerker van de PVV-fractie in de Staten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal