PVV-lijsttrekkers bekend: deze drie moeten het gaan doen in Limburg

Print
PVV-lijsttrekkers bekend: deze drie moeten het gaan doen in Limburg

Afbeelding: PVV

Voorzitter Robert Housmans van de Statenfractie van de PVV wordt de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen.

Dat maakte Housmans vrijdagochtend bekend. In Maastricht staat kunstenaar en schoonmaker René Betsch op plek 1 voor de PVV. Geert Wilders liet donderdag al weten dat Statenlid Donald Fijnje in Venlo de lijst aanvoert.

Gekwalificeerde kandidaten
De PVV doet in drie Limburgse gemeenten mee aan de verkiezingen van maart 2018. Dat zijn er minder dan gehoopt en verwacht.  In Kerkrade en Stein is het niet gelukt om voldoende "gekwalificeerde kandidaten" te vinden, licht Housmans toe. Voor die gemeenten had de PVV een "aardige club"  bij elkaar, "maar het waren er niet genoeg." 

Voor Heerlen en Landgraaf had de PVV rekening gehouden met uitstel van de verkiezingen door de geplande herindeling. Na het afblazen van die fusie is  met man en macht geprobeerd alsnog met een goede kandidatenlijst te komen. Het bleek "te ambitieus" om dat in die korte tijd voor elkaar te krijgen, aldus de 43-jarige Housmans.

Betsch
De voorzitter van de Statenfractie heeft al vijf jaar ervaring als raadslid in Sittard-Geleen. Hij vertrok bij de Stadspartij, toen duidelijk werd dat hij in 2015 op de kandidatenlijst stond voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. René Betsch (48) is actief als medewerker van de PVV-fractie in de Staten.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →