Nog voor kerst autopsie op lichaam Ivana

© Foto's familie Ivana Smit

Het lichaam van het in Maleisië overleden Sittardse model Ivana Smit komt zaterdag al aan in Nederland. Dan zal ook de tweede autopsie plaatsvinden.

Redactie

Dat meldt De Telegraaf.

DagPatholoog-anatoom Frank van de Goot zegt tegen de krant dat hij verwacht dat het onderzoek binnen een dag kan worden afgerond. De resultaten kunnen echter wel langer op zich laten wachten.

VerrastEerder werd verwacht dat het lichaam van de vrouw tussen kerst en Oud & Nieuw zou worden overgevlogen. Haar familie is dan ook verrast. "Op zich is het goed nieuws. Maar laten we niet te vroeg juichen", reageert haar oom tegen De Telegraaf "We moeten nog zien of haar lichaam goed is geconserveerd." Dat laatste is namelijk ook belangrijk voor de betrouwbaarheid van het onderzoek.

Lees ook: ‘Beroemd nu ze dood is’

ValDe 18-jarige Sittardse overleed op 7 december na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. De familie gelooft niet in een ongeluk en denkt dat de Amerikanen iets met haar dood te maken hebben. De advocaat van de familie noemt de omstandigheden waaronder Ivana is overleden 'uiterst verdacht'.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee