Toverland heeft plannen voor groter hotel

© De Limburger

Een hotel met 150 tot 200 kamers. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dat het volgende bouwproject van Toverland. Dat zegt technisch directeur Paul Oomen van het attractiepark.

Angela Janssens

Op dit moment staat nog in het bestemmingsplan van de gemeente Horst aan de Maas dat Toverland een hotel van honderd kamers wil gaan realiseren, zegt Oomen.

Voldoende"Maar als je dan toch een thema­gebonden familiehotel wil bouwen met keuken, restaurant en alle faciliteiten die daarbij horen, kun je beter meteen bekijken of de honderd kamers die ooit zijn vastgelegd nog wel voldoende zijn.”

Het antwoord op die vraag luidt ‘nee’, want uit het relaas van Oomen blijkt datToverland overweegt nu dus om het aantal hotelkamers te verdubbelen naar 200. En mogelijk zal het ook daar niet bij blijven. Verantwoordelijk wethouder Paul Driessen van Horst aan de Maas zegt zelfs te weten dat Toverland de mogelijkheid om duizend hotelkamers te realiseren wil laten vastleggen.

Avalon
De technisch directeur van Toverland ontkent dat laatste niet, maar wil de uitspraak wel nuanceren. "We zijn de komende maanden nog druk met de bouw van onze nieuwe attractiewereld Avalon. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we daarna aan de slag met het hotel.” Dat is niet helemaal in beton gegoten, zegt Oomen. "Er is een mogelijkheid dat we eerst nog een nieuwe wereld met attracties gaan bouwen. Maar vooralsnog zien we het hotel als onze volgende stap zodra Avalon en de nieuwe entreedie we nu bouwen klaar zijn."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee