Auassar en El Makrini terug in basis bij Roda

Adil Auassar.

Adil Auassar.© Roger Dohmen

Adil Auassar en Mohamed El Makrini keren terug in de basis van Roda JC, dat zondag een bewogen jaar afsluit met een tocht naar De Kuip.

Roel Wiche

Beide spelers ontbraken donderdag in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van VVSB, waarin de Kerkradenaren op het tandvlees een overwinning binnen sleepten. Tot opluchting van coach Robert Molenaar."Het was inpakken en wegwezen. Als we daar verloren hadden, was onze weg naar Feyenoord vele malen lastiger geweest.”

Op de bankDoor de terugkeer van Auassar zal Daryl Werker of Frederic Ananou weer op de bank moeten plaatsnemen. De vierde centrale verdediger, Chris Kum, ontbreekt nog altijd wegens een blessure, net zoals Ognjen Gnjatic en Ashton Götz. Dani Schahin is na zijn rode kaart (twee keer geel) tegen VVSB geschorst voor de beker, maar mag in De Kuip aantreden.ThuiswedstrijdMolenaar heeft bij zijn voorbereiding gewezen op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, waarin Roda met bloed, zweet en tranen een gelijkspel (1-1) afdwong. "We nemen mee hoe we daar gespeeld hebben. De verdedigende organisatie moet kloppen, daar zullen we accenten op leggen. Als we aanvallend iets kunnen doen, is dat meegenomen."Het duel begint zondag om 16:45 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee