Hond kreeg stroomstoot door verkeerd aangesloten lantaarn

© Arnaud Nilwik

De stroomschok die hond Scout dinsdagavond kreeg toen hij in Kerkrade een lantaarnpaal aanraakte, is veroorzaakt door een verkeerd aangesloten draad.

Ruben van Erp

Dat blijkt uit onderzoek van netbeheerder Enexis en verlichtingsbedrijf Ziut.Verwisseld"Simpel gezegd zijn er twee draden verwisseld, de plus en de min", zegt manager bij Ziut Maurice Broers. "Daardoor is de mast zelf onder spanning komen te staan. Het is een menselijk fout, maar een met nare gevolgen." Enexis heeft volgens hem geëist dat er nog een intern onderzoek volgt. "Dat gaan we ook uitvoeren."

VooruitgangMet het slachtoffer, hond Scout, gaat het drie dagen na het incident al een stuk beter. "Hij is nog niet de oude, maar er zit zeker vooruitgang in", zegt zijn baasje Lucie Regeling. "Je merkt dat hij nog wat angstig is. En hij hinkt met zijn pootje. Dat herstel kan volgens de dierenarts iets langer duren."

De kosten die Regeling gemaakt heeft, zijn vergoed door de gemeente Kerkrade. "Ik ben uitgenodigd op het stadskantoor en daar is alles heel netjes afgehandeld."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee