Befaamde kebabkraam Musti keert terug op oude plek

© Facebook/Musti Döner

Het ontwerp van de nieuwe kebabkraam Musti.

Het ontwerp van de nieuwe kebabkraam Musti.© De Limburger

thumbnail:
thumbnail: Het ontwerp van de nieuwe kebabkraam Musti.

De beroemde kebabkraam Musti keert terug bij het station in Maastricht. Niet als zomaar een stalletje maar architectonisch hoogstandje.

Ronald Colée

Het is misschien wel de meest besproken kebabzaak van Maastricht. Niet vreemd met twaalf miljoen voorbijgangers per jaar.Geprezen door treinreizigers, studenten en bouwvakkers. Maar iets minder aan­beden door ondernemers en inwoners van Wyck die de in hun ogen ontsierende kraam met zijn geur- en parkeeroverlast liever niet voor hun deur willen hebben staan.

VerhuizingenZo verhuisde de aanhanger die genoemd is naar de jongste zoon van Orhan en Sehnaz Tuzcu al eens van de Percée naar het Stationsplein, van het Stationsplein naar de Wilhelminasingel en binnenkort - vermoedelijk april - weer naar het Stationsplein. Definitief. Met name ondernemers storen zich eraan dat zij aan allerlei welstandseisen moeten voldoen terwijl voor de witte aanhangwagen met zijn rode en groene plakletters geen voorschriften lijken te gelden.

Kritiek
Hun kritiek verstomt waarschijnlijk als zij de nieuwe kraam onder ogen krijgen die door het vermaarde architectenbureau Maurer United Architects ontworpen is. Driedimensionale letters die in een zinken kubusvorm gegoten de naam Musti spellen. Een strak ontwerp zonder tierlantijntjes als vlaggetjes en uithangborden. Aangesloten op een putkast voor elektriciteit en water, een afvoer op het riool en voorzien van een geurinstallatie.

Orhan Tuzcu kijkt ernaar uit om op de ‘nieuwe’ plek aan de slag te gaan. "Ik wil er meer dan alleen kebab gaan verkopen. Ook Turkse pizza’s en de hit van dit moment, Tantuni, een wrap met biefstukreepjes. Overheerlijk en niet vet."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee