Befaamde kebabkraam Musti keert terug op oude plek

Print

Afbeelding: Facebook/Musti Döner

De beroemde kebabkraam Musti keert terug bij het station in Maastricht. Niet als zomaar een stalletje maar architectonisch hoogstandje.

Het is misschien wel de meest besproken kebabzaak van Maastricht. Niet vreemd met twaalf miljoen voorbijgangers per jaar.

Geprezen door treinreizigers, studenten en bouwvakkers. Maar iets minder aan­beden door ondernemers en inwoners van Wyck die de in hun ogen ontsierende kraam met zijn geur- en parkeeroverlast liever niet voor hun deur willen hebben staan.

Verhuizingen
Zo verhuisde de aanhanger die genoemd is naar de jongste zoon van Orhan en Sehnaz Tuzcu al eens van de Percée naar het Stationsplein, van het Stationsplein naar de Wilhelminasingel en binnenkort - vermoedelijk april - weer naar het Stationsplein. Definitief. Met name ondernemers storen zich eraan dat zij aan allerlei welstandseisen moeten voldoen terwijl voor de witte aanhangwagen met zijn rode en groene plakletters geen voorschriften lijken te gelden.

Kritiek
Hun kritiek verstomt waarschijnlijk als zij de nieuwe kraam onder ogen krijgen die door het vermaarde architectenbureau Maurer United Architects ontworpen is. Driedimensionale letters die in een zinken kubusvorm gegoten de naam Musti spellen. Een strak ontwerp zonder tierlantijntjes als vlaggetjes en uithangborden. Aangesloten op een putkast voor elektriciteit en water, een afvoer op het riool en voorzien van een geurinstallatie.

Orhan Tuzcu kijkt ernaar uit om op de ‘nieuwe’ plek aan de slag te gaan. "Ik wil er meer dan alleen kebab gaan verkopen. Ook Turkse pizza’s en de hit van dit moment, Tantuni, een wrap met biefstukreepjes. Overheerlijk en niet vet."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen