MVV sluit jaar af met zure smaak na nederlaag in Oss

© Orangepictures

MVV heeft het jaar met een zure smaak afgesloten. De Maastrichtenaren verloren vrijdagavond de uitwedstrijd bij FC Oss met 1-0 en gaan de winterstop in op een plek in de grijze middenmoot.

Roel Wiche

MVV begon nog flitsend in het akelig lege stadion in Oss. Zowel Yildirim als Koolhof kreeg in de eerste minuten een dot van een kans, maar beide aanvallers vergaten te scoren.

Teugels vierenDe Maastrichtenaren lieten de teugels vervolgens wat vieren, maar bleven het beste van het spel houden. Halverwege de eerste helft kogelde Koolhof op de vuisten van Oss-doelman Mous. Pas vlak voor rust gaf de pover gestarte thuisploeg een serieus teken van leven, toen Verrips met een stijlvolle zweefduik een kopbal uit het MVV-doel moest ranselen.

VuurNa rust waren de rollen omgedraaid. De Brabanders domineerden en de ploeg van Ron Elsen moest gokken op een scherpe counter. Met een dubbele wissel na een uur spelen - Ogunjimi en Loshaj voor Yildirim en Koolhof - probeerde de MVV-coach weer vuur in zijn elftal te brengen. Maar het was de thuisploeg die hard toesloeg. Van der Venne mikte een kwartier voor tijd de 1-0 in de hoek naast Verrips.MVV probeerde nog de schade te repareren met een slotoffensief, maar kon de achtste nederlaag van een tot dusver wisselvallig seizoen niet meer voorkomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee