V&L trekt aan het langste eind in spannende handbalderby

© iStock

De Limburgse derby in het vrouwenhandbal is zondagmiddag een prooi geworden voor Geonius V&L.

Tom van der Wilt en Ingrid Lemmens

De Geleense vrouwen waren in Venlo te sterk voor Cabooter Group HandbaL Venlo: 29-28.

Spannende potDe wedstrijd was live te zien bij de NOS. Desondanks hadden veel mensen de weg naar de sporthal gevonden. In een uitverkochte hal kregen 500 toeschouwers een spannende pot te zien. De nummer vier en vijf van de eredivisie wilden het Limburgse onderonsje allebei graag naar zich toe trekken. De winnende ploeg zou aansluiting houden bij de top-3.

Voor V&L-trainer Richard Curfs was het een weerzien met enkele oud bekenden. Curfs stond de afgelopen vier jaar bij Venlo voor de groep en verhuisde afgelopen zomer naar Geleen.

TussensprintV&L had het gehele duel licht het overwicht. Het kwam twee keer op een voorsprong van drie doelpunten, maar de thuisploeg kwam steeds weer terug. Met nog vier minuten te spelen stond er 26-26 op het scorebord.

Een derde tussensprint van de bezoekers was echte te veel van het goede voor Venlo. Een strafworp van Rosanne Beijers en Diane Houben beslisten het duel in de laatste twee minuten, al kwam de thuisploeg opnieuw akelig dichtbij.

SpanningTrainer Robin Gielen van Venlo was goed ziek van de nederlaag. "We maken fouten die we niet hoeven te maken", zei hij. Zijn team had last van de spanning van een volle hal en de live-uitzending. "Begrijpelijk, het is een jonger team dan V&L heeft, maar het hoort erbij."

GenietenRichard Curfs genoot van de speciale wedstrijd en het weerzien met vele oude bekenden. Dat hij als winnende coach van het veld stapte, zorgde voor een nog beter Kerst. "Ik heb ook tegen de meiden gezegd dat ze van dit unieke moment moesten genieten. Normaal zijn alleen de finalewedstrijden op televisie. Wij waren niet per se beter en het was niet het mooiste handbal, maar de minst slechte ploeg won. Gelukkig waren wij dat."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee