V&L trekt aan het langste eind in spannende handbalderby

Print
V&L trekt aan het langste eind in spannende handbalderby

Afbeelding: iStock

De Limburgse derby in het vrouwenhandbal is zondagmiddag een prooi geworden voor Geonius V&L.

De Geleense vrouwen waren in Venlo te sterk voor Cabooter Group HandbaL Venlo: 29-28.

Spannende pot
De wedstrijd was live te zien bij de NOS. Desondanks hadden veel mensen de weg naar de sporthal gevonden. In een uitverkochte hal kregen 500 toeschouwers een spannende pot te zien. De nummer vier en vijf van de eredivisie wilden het Limburgse onderonsje allebei graag naar zich toe trekken. De winnende ploeg zou aansluiting houden bij de top-3.

Voor V&L-trainer Richard Curfs was het een weerzien met enkele oud bekenden. Curfs stond de afgelopen vier jaar bij Venlo voor de groep en verhuisde afgelopen zomer naar Geleen.

Tussensprint
V&L had het gehele duel licht het overwicht. Het kwam twee keer op een voorsprong van drie doelpunten, maar de thuisploeg kwam steeds weer terug. Met nog vier minuten te spelen stond er 26-26 op het scorebord.

Een derde tussensprint van de bezoekers was echte te veel van het goede voor Venlo. Een strafworp van Rosanne Beijers en Diane Houben beslisten het duel in de laatste twee minuten, al kwam de thuisploeg opnieuw akelig dichtbij.

Spanning
Trainer Robin Gielen van Venlo was goed ziek van de nederlaag. "We maken fouten die we niet hoeven te maken", zei hij. Zijn team had last van de spanning van een volle hal en de live-uitzending. "Begrijpelijk, het is een jonger team dan V&L heeft, maar het hoort erbij."

Genieten
Richard Curfs genoot van de speciale wedstrijd en het weerzien met vele oude bekenden. Dat hij als winnende coach van het veld stapte, zorgde voor een nog beter Kerst. "Ik heb ook tegen de meiden gezegd dat ze van dit unieke moment moesten genieten. Normaal zijn alleen de finalewedstrijden op televisie. Wij waren niet per se beter en het was niet het mooiste handbal, maar de minst slechte ploeg won. Gelukkig waren wij dat."

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen