VVV sluit jaar heerlijk af dankzij hattrick van uitblinker Thy

Print

Thy was grote man bij VVV. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

VVV heeft in de laatste wedstrijd van 2017 met 3-1 gewonnen van Heracles. Lennart Thy schonk zijn team met een hattrick de tweede thuiszege van het seizoen.

Daarmee komt een magisch einde aan een historisch jaar voor VVV waarin het kampioenschap werd gevierd en de Venlonaren verbluffend goed van start gingen in de eredivisie. Dankzij de overwinning op Heracles staat VVV nu met 22 punten stevig in de middenmoot.

Matig begin
In de eerste helft kwam VVV matig uit de startblokken. Spits Vincent Vermeij kreeg meteen in de tweede minuut een dot van een kans. Hij liep de bal naast.

Daarna kwamen de Venlonaren langzaam in hun spel. Dat resulteerde in de zeventiende minuut in de 1-0 van de voet van Lennart Thy. De Duitse spits schoot een assist van Torino Hunte leep tussen de benen van een verdediger door. Daardoor kwam Bram Castro in het doel van Heracles te laat. De treffer bevrijdde VVV niet echt. De ploeg van Jay Driessen - hoofdtrainer Maurice Steijn zat geschorst op de tribune - kwam aanvallend nauwelijks uit de verf.

Penalty
Tien minuten na de openingstreffer mocht Reuven Niemeijer van elf meter gelijk maken namens de gasten nadat Roel Janssen zijn directe tegenstander in het strafschopgebied op de hakken had gelopen. Scheidsrechter Christiaan Bax had in de 45ste minuut opnieuw naar de stip kunnen wijzen toen Damian van Bruggen bij een schotpoging in de zestien flink werd gehinderd. Bax deed dat niet en haalde zich daarmee de woede van heel VVV op de hals. Zowel Van Bruggen als Nils Röseler ging op de bon voor protesteren.

Promes
Na de pauze kwam VVV heel wat beter uit de startblokken dan bij aanvang van het duel. De Venlonaren schudden het angstige spel van de eerste helft van zich af en durfden vaker de aanval te zoeken. Dat resulteerde in de 54ste minuut in opnieuw een treffer van Thy die fraai werd weggestuurd door Vito van Crooij. De Duitser in Venlose dienst liet Castro kansloos. 

Op het uur moest aanvoerder Jerold Promes geblesseerd het veld af. Hij werd vervangen door Tristan Dekker. Damian van Bruggen nam de plek van Promes over. Op het middenveld nam Moreno Rutten de rol van Van Bruggen over.

Druk
Ondanks die omzettingen hield VVV de druk op Heracles hoog. Dat leidde in de 73ste minuut tot een schietkans van Van Crooij die de bal naast schoof. De gasten hadden steeds meer overtredingen nodig door de Venlose dadendrang. Robin Pröpper en Wout Droste kregen in die fase geel. Een diepe bal aan de zijlijn van Clint Leemans, schijnbaar zonder te kijken, belandde precies in de looplijn van Lennart Thy die de derde treffer van de middag scoorde: 3-1 voor VVV in de 76ste minuut.

In de slotfase toverde Lars Unnerstall nog enkele geweldige reddingen uit zijn handschoenen en had de Duitse geweldenaar een dikverdiend engeltje op de lat bij een schot op de paal van Kristoffer Peterson.