Molenaar na verliespartij: ‘Hadden hier niet veel te zoeken’

Print
Molenaar na verliespartij: ‘Hadden hier niet veel te zoeken’

Afbeelding: ANP Pro Shots

Twee goals binnen amper 195 seconden. De overrompelende start van Feyenoord in het duel tegen Roda JC (5-1) zorgde na afloop voor bittere conclusies in het Kerkraadse kamp: dit had nooit mogen gebeuren.

Centrale verdediger Frederic Ananou, die het tweede doelpunt inleidde met een verkeerde pass, gaf toe dat Roda met de verkeerde houding aan de wedstrijd was begonnen. "We laten ons op alle fronten verrassen. Feyenoord stormde direct op doel, daar hadden we geen antwoord op. Misschien waren we onder de indruk van de ambiance, met zoveel publiek. Het was niet de attitude waarmee je zo’n wedstrijd moet beginnen."

Onder de maat
Coach Robert Molenaar keek vol ongeloof naar de dramatische start van zijn ploeg. "Het was onder de maat, ik zag allemaal minnetjes. Met één lange bal werd onze afweer uit elkaar getrokken. Daarna moesten we onze benen weer zien te vinden."

Molenaar zag hoe zijn ploeg na rust een stuk beter begon en Feyenoord zowaar even in moeilijkheden bracht. Niettemin wilde hij niets afdingen op de 5-1 die uiteindelijk op het scorebord kwam. "We hadden met Mario Engels een grote kans op de 2-2, die hij had hij mogen maken. Maar al met al resteert er onder de streep een minnetje. Bij een aantal wedstrijden dit seizoen hadden we pech dat het kwartje de verkeerde kant op viel, maar hier hadden we niet veel te zoeken."