Heerlen wil overweg vervangen door tunnel onder spoor

Print
Heerlen wil overweg vervangen door tunnel onder spoor

Afbeelding: iStock

Heerlen wil af van een overweg bij station De Kissel. Daarvoor in de plaats komt een tunnel onder het spoor.

Er zullen meer overwegen worden geschrapt.

Verbreden
Heerlen grijpt de verdubbeling van het spoor op het traject Heerlen-Landgraaf aan om de spoorwegovergang aan de Glas Mij-Weg te laten vervallen. Auto's moeten in de toekomst omrijden via de Mijnspoorweg. Even verderop ligt een fietstunneltje onder het spoor. Dat wil de gemeente verbreden zodat het ook geschikt is voor auto's, maar niet voor vrachtwagens. Zo worden ook trucks geweerd uit de wijk MSP.

750 mille
De gemeente steekt 750 mille in de maatregelen, waaraan ook de provincie en Prorail bijdragen. Wat de totale kosten zijn, is onduidelijk omdat niet vaststaat hoe het project wordt uitgevoerd. Daarover gaan gemeente en provincie in maart overleggen met bewoners.

De maatregel past volgens wethouder Nico Aarts in het beleid van Prorail en NS om het aantal gelijkvloerse spoorwegovergangen terug te dringen. Daarom is de verwachting dat vaker overwegen zullen worden vervangen door tunnels of bruggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen