Anonieme weldoener lapt meer dan tien mille voor dagje met Frans Timmermans

© EPA/Miguel A. Lopes

Veel mensen moeten niets hebben van 'die hoge heren in Brussel', hoor je vaak. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen: een anonieme weldoener betaalt liefst 11.500 euro voor een dagje met eurocommissaris Frans Timmermans.

Redactie

De PvdA-politicus bood de uitgebreide rondeiding aan om geld op te halen voor Serious Request.

VerrassingWie nog wat poen had liggen, kon bieden. Inzet: een dagje meelopen in Brussel. Meerdere liefhebbers waren bereid een fiks bedrag op tafel te leggen, maar het winnende bod bedroeg liefst 11.500 euro. Wat die persoon daar zoal voor krijgt? Dat blijft een verrassing. Het enige dat vast staat is dat het programma van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags duurt en dat er tussendoor geluncht wordt.

AS RomaTimmermans, die de dj's afgelopen maandag nog opsloot in het Glazen Huis, haalde nog meer geld op. De politicus uit Heerlen is hartstochtelijk fan en erelid van AS Roma en veilde zodoende ook een gesigneerd shirt van voormalig stervoetballer Francesco Totti. Dat bracht 1950 euro op.

Timmermans is overigens niet de enige bekende Limburger die dit jaar geld ophaalde voor het goede doel. Ook voetbalster Lieke Martens deed mee; zij stelde een paar schoenen beschikbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee