Serious Request levert ‘slechts’ vijf miljoen euro op

3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Angelique Houtveen en Domien Verschuuren tonen het opgehaalde eindbedrag.

3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Angelique Houtveen en Domien Verschuuren tonen het opgehaalde eindbedrag.© ANP/Sander Koning

De 3FM-actie Serious Request heeft dit jaar een bedrag van 5.026.144 euro opgehaald voor het Rode Kruis.

AD/Redactie

Dat maakten de drie dj's uit het Glazen Huis vanavond bekend. Het opgehaalde bedrag is 4.223.856 euro minder dan vorig jaar. Toen werd er 9,25 miljoen euro opgehaald.

ApeldoornZeven dagen lang bewoonden 3FM-dj's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn. Ze draaiden daar 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling.

Verder zijn er in het hele land veel acties opgezet om geld in te zamelen voor het herenigen van familieleden die elkaar door een oorlog of ramp zijn kwijtgeraakt. Zo krijgen de kleurrijke schoenen die minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aanhad toen hij naast de koning op het bordes stond, voor 3500 euro een nieuwe eigenaar. Voor een privéles paardrijden van Anky van Grunsven werd 2000 euro neergelegd en een rondleiding van prinses Margriet door de tuinen van Paleis Het Loo leverde 5000 euro op.

TijnVorig jaar werd 9,25 miljoen euro opgehaald. Een groot deel daarvan was te danken aan de nagellakactie van het inmiddels overleden jongetje Tijn. Dit jaar werd door familieleden en vrienden van Tijn opnieuw een nagellakactie opgezet. Die actie leverde nu ruim 49.000 euro op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee