Nederland shopt er voor kerst op los: pinrecord alweer gesneuveld

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© ANP Xtra

Opnieuw zijn kort voor Kerstmis in winkels en online records gebroken met het aantal pintransacties. Zaterdag waren het er 19,3 miljoen, ruim een miljoen meer dan het vorige record van 18,2 miljoen, dat vrijdag werd gevestigd.

ANP

Voor ruim een half miljard euro is zaterdag met pin afgerekend. Ook dat is een nieuw dagrecord, laat Betaalvereniging Nederland weten.

HorecaZondag waren er tot aan het eind van de middag 8 miljoen pinbetalingen. De vereniging tekent erbij aan dat het aantal nog flink kan oplopen door pinbetalingen die zondagavond, vooral in de horeca, nog worden gedaan.

3,3 miljardIn de hele week voor Kerstmis wordt de omzet die is behaald met klanten die pinnen geschat op bijna 3,3 miljard euro. Vorig jaar was dat voor dezelfde periode iets minder dan 3 miljard euro.

iDEALHet record voor betalingen via iDEAL werd al op Black Friday, 24 november, verbeterd: 2,4 miljoen transacties in 24 uur tijd. In de dagen voor Kerstmis was de iDEAL-piek afgelopen woensdag, met 1,75 miljoen betalingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee