Nederland shopt er voor kerst op los: pinrecord alweer gesneuveld

Print
Nederland shopt er voor kerst op los: pinrecord alweer gesneuveld

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP Xtra

Opnieuw zijn kort voor Kerstmis in winkels en online records gebroken met het aantal pintransacties. Zaterdag waren het er 19,3 miljoen, ruim een miljoen meer dan het vorige record van 18,2 miljoen, dat vrijdag werd gevestigd.

Voor ruim een half miljard euro is zaterdag met pin afgerekend. Ook dat is een nieuw dagrecord, laat Betaalvereniging Nederland weten.

Horeca
Zondag waren er tot aan het eind van de middag 8 miljoen pinbetalingen. De vereniging tekent erbij aan dat het aantal nog flink kan oplopen door pinbetalingen die zondagavond, vooral in de horeca, nog worden gedaan.

3,3 miljard
In de hele week voor Kerstmis wordt de omzet die is behaald met klanten die pinnen geschat op bijna 3,3 miljard euro. Vorig jaar was dat voor dezelfde periode iets minder dan 3 miljard euro.

iDEAL
Het record voor betalingen via iDEAL werd al op Black Friday, 24 november, verbeterd: 2,4 miljoen transacties in 24 uur tijd. In de dagen voor Kerstmis was de iDEAL-piek afgelopen woensdag, met 1,75 miljoen betalingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen