Voetbalschoenen van Lieke leveren meer dan tweeduizend euro op

Print
Voetbalschoenen van Lieke leveren meer dan tweeduizend euro op

Afbeelding: ANP

Een paar voetbalschoenen van topvoetbalster Lieke Martens gaan naar een schoenenmuseum. De kicksen werden via de veiling van Serious Request aangeboden. Een bod van 2075 euro werd niet meer overtroffen.

De schoenen van de aanvalster uit Nieuw Bergen moeten een van de pronkstukken worden in het nog te realiseren schoenenmuseum in Waalwijk.

Bijzonder
De voetbalschoenen van Lieke zijn heel bijzonder, want van dit model heeft Nike er slechts vier paar gemaakt. Lieke bracht donderdag een bezoekje aan het Glazen Huis in Apeldoorn en nam bij die gelegenheid haar voetbalschoenen mee voor de 3FM Serious Request veiling. 

Uitverkiezing
Het zijn mooie tijden voor de speelster van FC Barcelona. Deze week werd Lieke Martens gekozen tot sportvrouw van Limburg. Bij het nationale sportgala van het NOC*NSF in de RAI in Amsterdam greep ze met de Oranje Leeuwinnen de titel van sportploeg van het jaar. Bij de jongeren was ze veruit de populairste sporter, wat bleek uit de verkiezing tot Zapp-sporter van 2017. Eerder werd Martens ook al gekozen tot beste voetbalster van de wereld en Europees voetbalster van het jaar.