Drie doden door lawines in Alpen

Print
Drie doden door lawines in Alpen

Afbeelding: ANP

In de Zwitserse Alpen zijn de afgelopen dagen drie mensen omgekomen door lawines. De slachtoffers zijn twee Zwitsers en een Fransman, meldt de politie.

In de zuidelijke deelstaat Wallis kwam een 29-jarige vrouw om het leven. Ze was zaterdag met twee anderen gaan hiken toen het gezelschap op 2900 meter hoogte in de buurt van Saint-Luc verrast werd door een schuivende sneeuwmassa. Een van hen kon zich bevrijden en belde om hulp, waarop ze werden gered. De vrouw overleed een dag later in het ziekenhuis.

Snelle hulp
In dezelfde deelstaat kwam maandag een man om het leven die aan het skiën was op de Hofathorn. De 39-jarige werd onder een laag sneeuw bedolven. Ondanks snelle hulp van vrienden overleed hij ter plekke.

Op de berg Glattwang in het oosten van Zwitserland verongelukte zaterdag een 31-jarige Fransman. Tijdens een beklimming werd hij door een lawine meegenomen. Reddingswerkers vonden zijn lichaam zondag terug in een ravijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen