Kritiek horeca op handhaving evenementen

Print
Kritiek horeca op handhaving evenementen

Afbeelding: Istock

Brunssum - Een aantal horeca-ondernemers heeft kritiek op de handhaving in Brunssum. De gemeente is volgens hen soepel voor de Pompgebouwen en streng voor anderen.

Evenementen in het Schutterspark gaan tot diep in de nacht door en gaan gepaard met veel overlast, stellen meerdere horeca-ondernemers. Ook Koninklijk Horeca Nederland afdeling Parkstad kent de klachten, maar diende net als de meeste uitbaters geen klacht in.

Te lang
Ger van der Wijst, hoofd veiligheid van de gemeente erkent dat evenementen in de pompgebouwen een enkele keer te lang doorgingen. Hij wijst erop dat elke zaak tot twaalf keer per jaar ontheffing kan aanvragen om de zaak langer open te houden en meer geluid te produceren. Dat gebeurde bij de evenementen in de pompgebouwen niet altijd. Na aandringen van de gemeente meldde de organisatie activiteiten wel, zegt Van der Wijst.

Hij wijst erop dat de dancefeesten binnenkort verleden tijd zijn. Volgend jaar neemt MediaINN de pompgebouwen over om er mediaproducties te maken en creatieve ondernemers te verzamelen.

Ook beheerder Arno Schutte van het Schutterspark is blij dat het gedaan is met de dancefeesten, omdat hij daarover veel  klachten krijgt. Het laatste feest is NYE X INTENSSS, van oud op nieuw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen