Crisis welzijnsinstelling Trajekt voorlopig bezworen

Print
Crisis welzijnsinstelling Trajekt voorlopig bezworen

Een van de hoofdlocaties, hier Maastricht Noordoost, van welzijnsorganisatie Trajekt. Afbeelding: Google Streetview

De bestuurscrisis bij Trajekt, de welzijnsinstelling voor Maastricht en Heuvelland, lijkt voorlopig bezworen. De raad van toezicht, de ondernemingsraad en de cliëntenraad laten in een gezamenlijke verklaring weten dat ze hun krachten bundelen en samen een nieuwe interim raad van toezicht gaan benoemen.

Die moet met ingang van 11 januari de taken van de huidige toezichthouders overnemen.  Daarin blijft slechts één van de huidige toezichthouders aan. Op 1 februari van volgend jaar moet ook een nieuwe interim-bestuurder worden benoemd, die voorlopig  de dagelijkse leiding van de welzijnsstichting op zich neemt.

Vertrouwensbreuk
Aanleiding voor de bestuurscrisis bij Trajekt was het plotselinge vertrek van interim-directeur Jos van Balveren, begin november, na een vertrouwensbreuk met de toezichthouders. Van Balveren kantte zich – volgens de toezichthouders tegen de afspraken bij zijn benoeming in – tegen samenwerking met welzijnsorganisatie PIW (Partners in Welzijn) in Sittard-Geleen. 

Lees ook: Zware bestuurscrisis bij welzijnsorganisatie Trajekt

De situatie escaleerde toen in navolging van de ondernemingsraad  ook een meerderheid van het personeel en de cliëntenraad het vertrouwen in de raad van toezicht opzegden.
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje