Presentator Joost Karhof (48) onverwacht overleden

Print
Volledig onverwacht is de de 48-jarige radio- en televisiepresentator Joost Karhof overleden.

Dat meldt de NOS. Karhof werd dinsdag thuis onwel, waarna hij op weg naar het ziekenhuis in een ambulance overleed.

Nieuwsuur
Karhof werkte voor de NTR en presenteerde onder meer Nieuwsuur en Nieuws en Co. Ook presenteerde hij vier keer de Grote Geschiedenis Quiz en was hij van 2008 tot 2014 de vaste presentator van Kunststof TV. Ook was hij enige tijd presentator van de Wereld Draait Door.

Verdrietig
De journalist versloeg eerder in zijn loopbaan de dagelijkse politieke ontwikkelingen in NOVA/Den Haag Vandaag. "Wat een verdrietig nieuws", reageerde oud-collega Ferry Mingelen. "Lang met hem samengewerkt bij Den Haag Vandaag en Nova/Nieuwsuur. Hij was een goede journalist en een erg fijne collega."

Geliefd
Ook andere (oud-)collega's reageren geschrokken en bedroefd op zijn overlijden. "Niet te bevatten dat fijne collega Joost Karhof dood is, verschrikkelijk", reageerde Wouke van Scherrenburg op Twitter. De hoofdredacties van Nieuwsuur en NOS Nieuws noemen Karhof een "zeer betrokken en geliefde collega, altijd dienstbaar, altijd sociaal, een kundig presentator en bovenal een fijn mens. We gaan hem ontzettend missen."

Ook diverse politici prijzen Karhofs journalistieke werk. "Zijn onderkoelde, haast nonchalante, maar daardoor juist zeer scherpe interviewstijl was een verrijking", reageerde bijvoorbeeld Tweede Kamerlid Zihni Özdil (GroenLinks).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen