Bevo opent Limburgse Handbaldagen met gelijkspel

Print
Bevo opent Limburgse Handbaldagen met gelijkspel

Afbeelding: Ingrid Lemmens

De Limburgse Handbaldagen zijn voor Herpertz Bevo Hc in de eigen sporthal de Heuf in Panningen begonnen met een gelijkspel tegen Team Israel: 28-28.

Het werd een duel dat vanaf de eerste minuut gelijk op ging. Dario Polman opende voor Bevo de score, maar moest daarna zien hoe de Israëliërs tegen het einde van de eerste helft iets konden uitlopen en bij rust een gaatje van drie hadden (15-12). Voor Quinten Colman zat de eerste wedstrijd er al voor het rustsignaal op. Hij kreeg zijn derde tijdstraf en dus rood.

Spannend
In de tweede helft had Bevo de stand snel gelijkgetrokken (16-16). In de slotfase moest ook gastspeler Thorben Buhre na drie tijdstraffen met een rode kaart vertrekken. Het bleef in de tweede helft heel spannend en uiteindelijk werden de punten gedeeld.

Afhaken
Trainer Jo Smeets zag Robin Jansen nog afhaken op het laatste moment. De speler van Bevo werd door bondscoach Erlingur Richardsson opgeroepen om met het Nederlands team mee te gaan naar Letland, als vervanger van Patrick Miedema die dinsdag geblesseerd raakte aan zijn vinger.

De wedstrijd tussen ABC/UMinho uit Portugal en het Roemeense HC Odorheiu Secuiesc werd gewonnen door de Roemeense ploeg met 33-28.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen