Familie Ivana wil zoveel mogelijk mensen bij afscheidsdienst

Print
Geleen - De familie van Ivana Smit wil graag dat iedereen die het Sittardse fotomodel gekend heeft of een warm hart toedraagt, zaterdag naar haar afscheidsdienst komt in Het Forum in Roermond. De dienst begint om 12:30 uur.

Ivana Smit overleed op 7 december na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Wat er is gebeurd, is onduidelijk.

Naakt
De jonge vrouw zou na een avondje uit met een Amerikaans stel over de balustrade van een balkon op de 20ste verdieping zijn gevallen. Vervolgens belandde haar lichaam op een balkon op de 6de verdieping van hetzelfde gebouw aan de straat Jalan Dang Wangi. Toen de hulpdiensten haar vonden, was ze geheel naakt. Ook zou ze onder invloed van alcohol zijn geweest

Drugs
De miljonair en zijn vrouw beweren dat ze niets gemerkt hebben van de val omdat ze sliepen. In Ivana’s bloed worden sporen van alcohol, cocaïne, xtc en amfetamine gevonden. Uit de urinetesten van het Amerikaanse echtpaar blijkt dat zij ook die drugs hadden gebruikt. In Ivana’s bloed zat nóg een drug: ketamine, een rapedrug. 

Forensisch
Het lichaam van Smit is afgelopen zaterdag aangekomen op Schiphol. Uit het onderzoek op haar lichaam blijkt dat het letsel niet zonder meer past bij iemand die van grote hoogte is gevallen, meldde forensisch patholoog Frank van de Goot eerder deze week. 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee