Kaart: Hoe onrustig was de vorige jaarwisseling in jouw gemeente?

© ANP

De vorige jaarwisseling was in Limburg het meest onrustig in de drie noordelijkste gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.

Redactie

In die drie gemeenten noteerde de politie een jaar geleden meer dan 10 incidenten per 10.000 inwoners.

Het ging daarbij onder meer om vuurwerkmisbruik, vernieling, brandstichting of mishandelingen. De cijfers zijn door LocalFocus opgevraagd bij de politie.

VreedzaamVergeleken bij de meeste andere provincies kende Limburg een vreedzame jaarovegang van 2016 naar 2017. In 28 van de 33 Limburgse gemeente bleef het aantal incidenten onder de vijf per 10.000 inwoners.

Alleen de kop van de provincie sprong er dus negatief uit, met meer dan tien meldingen van typische jaarwisselings-akkefietjes. Heerlen en Venlo zaten boven de vijf incidenten; alle andere Limburgse gemeenten dus daaronder.

RustigZeer rustig was het in Horst aan de Maas en Gulpen-Wittem (elk 0,7 meldingen) plus Vaals en Onderbanken (helemaal niets). Voor de duidelijkheid: het gaat alleen om zaken die bij de politie bekend waren.

Landelijk waren dat in totaal ruim 10.000 incidenten, waarbij vuurwerk steevast het grootste probleem vormde.

KaartjeBekijk op het interactieve kaartje de cijfers voor jouw gemeente.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee