Bouw nieuwe achtbaan Toverland is attractie op zich

De rails en contouren van de opstapplaats.

De rails en contouren van de opstapplaats.© Mara van den Oetelaar

En zo moet het er komen uit te zien.

En zo moet het er komen uit te zien.© Toverland

thumbnail: De rails en contouren van de opstapplaats.
thumbnail: En zo moet het er komen uit te zien.

Mag ik de rails van uw achtbaan even aanraken? Het is misschien wel de meest eigenaardige vraag die Toverland ooit heeft gehad. De rails van de nieuwe Fenix blijken al een attractie op zich.

Angela Janssens

Achtbaanfans die attractiepark Toverland in Sevenum benaderen omdat ze graag de rails van de nieuwe ‘wing coaster’ Fenix willen aanraken. Ze zijn er. Massa’s zelfs, zegt Tessa Maessen van Toverland. "Echt, we worden overstelpt met dit soort aanvragen sinds de mensen weten dat de eerste rails van onze nieuwe attractie hier op ons bouwterrein liggen."

Wereld

Op dit moment bouwt Toverland voor een bedrag van 35 miljoen euro een geheel nieuwe wereld: Avalon. Die gaat in de zomer van 2018 open en zal naast een restaurant en een rit met bootjes uit de Fenix bestaan; een achtbaan van veertig meter hoog en 813 meter lang. De passagiers van de Fenix zullen naast de rails hangen en verschillende keren over de kop gaan.

Maar zo ver is het nog niet, al zitten de heipalen voor de nieuwe achtbaan intussen al in de grond. Ook worden de eerste contouren van het station zichtbaar waar de liefhebbers van hoog, snel en over de kop straks in de treintjes van achtbaan Fenix kunnen stappen. Ook de gebouwen waar het restaurant in moet komen en de opstapplaats van de toekomstige bootjesrit komen langzaam maar zeker (letterlijk) uit de grond.

Rails

De eerste stukken rails van de Fenix zijn deze decembermaand in Sevenum afgeleverd en liggen voorlopig even op het bouwterrein te wachten op verdere verwerking.

De aaibaarheidsfactor van deze grote ijzeren stukken baan blijkt nogal groot, zo merken de medewerkers van Toverland. Tessa Maessen: "Het regent bij ons nu echt telefoontjes van mensen die de rails willen aanraken en ermee op de foto willen. Leuk, al die aandacht. Al is het misschien een beetje eigenaardig. Maar er zijn zoveel mensen die deze vraag stellen, dat we er niet aan kunnen beginnen. We zouden dan een paar keer per week met een groep mensen richting bouwplaats moeten gaan. Dat kan echt niet."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee