Bergen schakelt hulp in van twee informateurs

Antoon Splinter werd net als Lia Roefs onlangs de laan uitgestuurd door de gemeenteraad.

Antoon Splinter werd net als Lia Roefs onlangs de laan uitgestuurd door de gemeenteraad. © De Limburger/Laurens Eggen

Fons Tans, oud-burgemeester van Arcen en Velden en coach Eppie Klein gaan waarschijnlijk aan de slag als informateurs in de gemeente Bergen.

Angela Janssens

Daar heerst een bestuurscrisis sinds twee wethouders – Lia Roefs en Antoon Splinter – in nog geen maand tijd de laan uit werden gestuurd door de gemeenteraad. Daardoor moet Bergen het nu zonder wethouders stellen. Burgemeester Manon Pelzer trekt de bestuurlijke kar vooralsnog alleen, wat van de Gemeentewet eigenlijk niet eens mag.

EindeDat hier snel een einde aan moet komen, daar is iedereen in politiek Bergen het over eens. Alleen komt de vijftienkoppige gemeenteraad er zelf niet meer uit. Vandaar dat oud-burgemeester Fons Tans en bemiddelingscoach Eppie Klein worden gevraagd om zo snel mogelijk een college te zoeken dat de goedkeuring van deze raad kan wegdragen.

Burgemeester Manon Pelzer is blij met de hulp. "iedereen die iets kan betekenen in deze situatie is wat mij betreft meer dan welkom."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee