Twee arrestaties na schietpartij in wijk Maastricht

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© ANP

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee arrestaties verricht na een schietincident in Maastricht.

Redactie

Toen agenten rond 2:30 uur in de Craiantstraat arriveerden na een melding over een mogelijke schietpartij, ging een auto ervandoor.Over de grensNa een achtervolging tot over de Belgische grens konden in Lanaken met hulp van Belgische agenten de twee inzittenden staande worden gehouden. Ze waren daar het struikgewas in gevlucht. Het tweetal zit vast in België.

Dodelijke steekpartijVolgens de politie is niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd in de Maastrichtse wijk Malpertuis, maar gaat inmiddels wel ervan uit dat er inderdaad een schietpartij is geweest. De Craiantstraat ligt direct om de hoek van de Botsaartstraat, waar eerder deze maand een man de dood vond bij een steekpartij. Daarvoor werd een 37-jarige Syriër aangehouden. Hij wordt ook verdacht van een tweede moord, een paar minuten later in de wijk Caberg.Of er enig verband is tussen de twee zaken, is onduidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee